Ik had destijds twee ball jointed dolls. Vladini en Chung-Cha. Die eerste was in twee delen bij andere mensen, wegens een make-over. Na een tijdje begon mijn BJD obsessie weer te jeuken en wilde ik nog een doll, zodat Chung-Cha niet “alleen” was. Dat werd Harley. Een impuls aankoop en een doll die op voorraad was, wat betekende dat hij snel geleverd werd.

Harley was een mooi ventje en uitermate schattig. Daar bleef het bij. Zijn verhaal was niet goed samen te weven met de verhaallijn van de anderen en hij was ook “saai” qua kleding. Mijn andere yosd dollies zijn allemaal vampieren*, op één na (Chung-Cha, die misschien later ooit vampier word**) en ze kleden zich allemaal alternatief.

Harley en Chung-Cha bleven een tijdje bij mijn vriendin Roos logeren en ik merkte dat ik alleen haar miste, maar niet hem. Uiteindelijk besloot ik hem in de verkoop te gooien, maar men toonde geen interesse (waarschijnlijk ook vanwege de feestdagen). Ondertussen was ik ook een beetje bang dat ik spijt zou krijgen.

Als je niet goed kan binden met je doll, dan gooien de meeste mensen het niet in de verkoop, maar in de metamorfose. Ik had een foto gezien van een andere eigenaar die dezelfde pop als ik had. Zij had hem in cyberpunk kleding gestoken en dat zag er heel gaaf uit. Ik wilde niet kopiëren, maar het idee liet me niet los. Als ik Harley een cybergoth (donkerder dan cyberpunk) make-over zou geven, dan zou hij niet meer saai zijn en zou ik misschien wel met hem kunnen binden.

Dus heb ik Harley uit de verkoop gehaald en besloten om hem nog een tweede kans te geven. Als het lukt, zou dat sowieso fijn zijn, want dan is Vladini niet de enigste mannelijke doll in mijn collectie. Er gaat veel veranderen aan Harley en ik moet zelf ook aan de bak. Hieronder mijn lijstje voor Project Cyber Space Bunny.

Harley krijgt:

1. Een nieuwe fur pruik. Zwart x teal.
2. Een zwarte wetlook legging.
3. Een setje teal kleurige furry beenwarmers.
4. Een zwarte, vingerloze, visnet panty handschoen als trui.
5. Een andere face-up.
6. Zelfgemaakte goggles. Hopelijk.
7. Een zwarte pvc halve gezichtsmasker.
9. Een kort rokje of mini tutu.
10. Een zwart nepleren “corset”.

Zijn personage word ook veranderd. Ik weet niet zeker of hij een mannelijk personage blijft (ik denk het wel) en of hij zijn naam houdt. Zijn ras ( maanmannetjes konijn***) zal moeten worden uitgebreid om zijn verhaallijn door te weven met die van de anderen. Complete metamorfose dus. Ik hoop dat het succesvol zal worden, want zo’n make-over kost ook centen. 😛

*Vladini heeft twee “import bruidjes” zoals Roos ze noemt.
** Vladini zit achter Chung-Cha aan. Nee niet zoals in TVD, maar zoals in Dracula!
***Ik was niet high. Ik las over Japanners die het gezicht van de maan op een konijn vinden lijken die mochi eet.