Sem, onze westie, is verwend. Super verwend. Onder het mom van “beter verwend dan verwaarloosd” krijgt hij het beste van het beste. Een hondenmand waar meneer niet in ligt? Prima. Een zacht lederen halsbandje? Geen probleem. Er is echter wel een probleem. Sem vind aangelijnd zijn helemaal niet nodig. Leer rekt uit en hij heeft een techniek ontwikkelt om zijn kop uit de halsband te frommelen. Dit gaat veel beter als hij pas geschoren is, want dan is zijn speknekje wat minder stevig. Afijn, daar waren wij mensen dus niet zo blij mee.

De oplossing? Een tuigje. Zo’n tuigje uitkiezen is een heel gedoe. Je moet de hond ofwel meenemen ofwel opmeten. Wij deden beide. Zodoende weet ik dat Sem 2 cm aan haar verliest bij zijn kappersbezoek. Nadat hij dus van de trimsalon kwam (en wij ons uit een boete gecharmeerd hadden) reden we naar dierenwinkel #1. Daar hadden ze niet dezelfde tuigjes die wij eerder hadden gezien in dierenwinkel #2. Het zachtste wat ze hadden leek alsnog te snijden en blijkbaar hadden ze de allerzachtste tuigjes enkel bij dierenwinkel #2 en #3. Dus het avontuur ging verder en we reden naar dierenwinkel #3. Daar hadden ze niet enkel de zachtste tuigjes, ze hadden ook een versie van leer met studs!

Sem flirte wat af met de verkoopster die hem in zijn tuigjes hielp. Wij hadden hem daarvoor al gemarteld, inclusief het ding verkeerd om doen (kuch mutti kuch). Uiteindelijk bleek de versie met studs wel degelijk goed te passen. Het was (en is) voor Sem nog wel wennen. Hij kan zich niet meer los frommelen en ook zijn “help-ik-stik” methode werkt niet meer. Maar goed, het is ook voor zijn best wil. En hoewel wij het tuigje stoer en leuk vonden, waren we wel even vergeten dat Sem net zo stoer is als bromfiets, terwijl het natuurlijk beter zou staan als hij type motor was. Maar ach. 😉