Wat als zo’n BJD order (bijna) misgaat? Nou lees het hier.

Vroeger was mijn favoriete Disney film: “De Kleine Zeemeermin”. Ik wilde zelf ook een vissenstaart en een schelpenbed. Een echte waterrat ben ik nooit geweest, maar toch is er iets aan zeemeerminnen dat mij trekt. Deze grote gek keek ook trouw “H2O (Just add water)” voor een tijdje. En toen kwamen ze: ball jointed zeemeerminnen. Ik moest er een hebben, maar geen van hen kon mij bekoren. Uiteindelijk besloot ik om twee delen van twee verschillende bedrijven samen te voegen om de zeemeermin te krijgen die ik graag wilde. Zo gezegd, zo gedaan. Bij Peapod Doll bestelde ik een zeemeerminnen staart en bij Momocolor bestelde ik een bovenlichaam met hoofd.

Dat was allemaal in oktober. Nu word elke pop meestal speciaal voor jou gemaakt (pre-order) en kan het dus even duren eer de pop verzonden wordt. Doorgaans arriveert de pop na een maand, maar je hoeft meestal maar maximaal drie maanden te wachten. Ik heb vijf maanden(!) moeten wachten, bijna zes. De staart arriveerde wel op tijd, maar het bovenlichaam heeft dus eeuwig op zich laten wachten. Momocolor had besloten enkele sculpts eruit te gooien, dus deze werden nu met korting aangeboden. Ik had dus wel vertraging verwacht, maar vijf maanden? Mijn paypal claim tijd was allang verlopen en Momocolor liet niet van zich horen.

Ik denk niet dat ik een bedrijf ooit zoveel mails en berichten heb gestuurd. Ik wilde mijn geld terug of mijn pop. Ergens in januari kregen wij (de mensen die daar hadden bestelt) eindelijk bericht. Eind februari zouden we onze bestellingen krijgen. Nou niet dus. Toen kwam er weer een belofte. Dat de orders binnenkort verstuurd zouden worden en we ook iets kregen om het goed te maken. Één persoon kon nog gebruik maken van de paypal claim en zij kreeg haar order wel, maar de verkeerde sculpt(s). Een ander kreeg wel de goeie, maar zonder het beloofde goedmakertje.

Ondertussen was ik bang dat Momocolor er vandoor gegaan was met mijn centen. Zoiets is namelijk al eens eerder gebeurd. Maar ik had Eden ook bij Momocolor vandaan en toen verliep alles goed. Ik had geen problemen verwacht. Twee andere bedrijven hebben ook eens langdurende vertraging zonder enige vorm van communicatie gehad, maar de mensen kregen hun orders uiteindelijk wel. Daar kon ik alleen maar op hopen. Ondertussen werd het bedrijf bij BJDCollectasy geschrapt tot de klanten hun orders kregen. Er wachten nu nog mensen op hun poppen. Vooral zij die de donkere huidskleur hadden gekozen. Ik hoop dat zij hun orders ook binnen krijgen.

De onzekerheid zuigde het plezier eruit. Normaal is het onderdeel van het plezier, dat wachten. Alvast bedenken wat je voor die pop wilt, dingetjes bestellen, een personage verzinnen. Maar deze lange wachttijd en vooral het gebrek aan communicatie liet een bittere smaak achter. Vanuit het niets verscheen er ineens een mailtje met een trackingcode. Deze werkte en ik was ontzettend opgelucht en blij. Maar, nu nog afwachten of ik wel de goede order kreeg. Gelukkig was dat bij mij wel degelijk het geval.

Het samenvoegen van onderdelen van verschillende bedrijven heet een hybrid. Het gevaar is dat het ofwel niet past (maar ik wist dat het zou passen omdat ik het met Eden al had uitgeprobeerd) ofwel dat de huidskleuren niet matchen. Dat laatste bleek wel het geval. Gelukkig valt het amper op in foto’s en ondertussen heb ik het buik gedeelte al geblushed om het meer te laten matchen.

En hier is ze dan. Je kan zien dat het buikstuk rozer en donkerder is (hier is het nog niet geblushed). De pruik is speciaal voor mij gemaakt en met de hand geverfd. De ogen zijn urethanes van Mako Eyes in een prachtige olijfgroene kleur.

Haar staart is volledig jointed, dus ik kan haar allerlei poses laten nemen. De kleur is pearl gold.

Haar naam is Seirian (sculpt naam was Emma). Ze is erg mooi en ik hoop dat ik het nare gevoel van Momocolor van me af kan zetten en gewoon kan genieten van mijn eigen kleine zeemeermin. 😉