De Bob-a-Lot van Starmark is Sem’s nieuwste gadget. Het is een soort bowling kegel in paars, groen en geel. Het gele gedeelte is een dop en wanneer je die eraf schroeft, zie je een gat. Dit gat kan je verstellen in grootte. Je doet hondenbrokjes in het gat, zodat ze in de kegel vallen. Je kan het gat daarna kleiner maken en wat brokken in de hals laten. Schroef de dop er weer op en verstel het gat in het paarse gedeelte. Zet hem neer en de hond heeft minuten lang speel plezier.

Sem heeft de “large” versie. Zodat hij niet, net als de Kong, onder het meubilair komt. Sem is een westie trouwens (klein tot medium maat hond). Dit speeltje is een manier om je hond te voeren, op een manier die verveling tegen gaat. De hond moet er wat voor doen. Hij moet met zijn neus of poot tegen de kegel duwen, tot de brokken eruit vallen.

De in grootte verstelbare gaten helpen niet alleen om alle soorten brokken door te laten, ze bepalen ook de moeilijkheidsgraad. De kegel is verzwaard, waardoor hij dus altijd weer rechtop komt te staan. Dat is wel zo fijn.

De Bob-a-Lot maakt wel een ratelend geluid, door de brokken en Sem beweegt hem door de hele kamer heen. Onze hond laat de kegel met rust, zodra hij uitgespeeld is, maar sommige honden knauwen op de dop. Dus alleen geven onder supervisie. Hij kost zo’n 21 euro en de small versie kost zo’n 17 euro.