Op 23 april 2016 gingen M. en ikzelf naar Elfia (voorheen Elf Fantasy Fair).
Zoals verwacht ging er hier en daar wat mis, reden we een kwartier om etc. Je moet er iets voor over hebben. Ik zou graag typen dat ik een GE-WEL-DIGE dag heb gehad, maar het wisselvallige weer met gure poolwind, regen, hagel en verdwaalde zonnestraaltjes verziekte de boel een beetje. Ik kon niet in volle glorie rond lopen (moest een vest aan) en mijn zelfgemaakte tiara werd van mijn hoofd geblazen en kreeg schade. Ah merde… Maar goed, zo makkelijk laten wij ons niet uit het veld slaan.

Opgetogen (letterlijk, we moesten ons buiten de auto nog “aankleden”) liepen we een “takke end” (aldus M.) naar de ingang. Daar moesten we serieus een hele afstand lopen om in de rij te mogen staan, om in de rij te mogen staan, waar we uiteindelijk in de rij stonden om onze kaarten te laten goedkeuren. M. was Gordon en ik Gerard (een Joling momentje komt eraan).

Eenmaal binnen kregen we een eerste plensbui en M. wilde haar vocht ook graag kwijt. Nou ja, of je dus even in de rij wil gaan staan voor zes eeuwen? M. hield het op en we besloten iets te eten te halen. Knobibröt! De rode saus was, zoals de meneer zei, “heit… burning mouth, bek and chompers“. Natuurlijk moest ik dat weer perse aan den lijve ondervinden.


We hebben uiteindelijk wel een toilet gevonden waar de rij korter duurde (door in de mannen rij te gaan staan voornamelijk). Tevens, oh ja, dat was nog vóór we ook maar iets anders deden, hadden we mede gekocht en achteruit laten zetten. Ah! Lekker, lekker, lekker!


Elfia is zeker veranderd als evenement. Waar ik vorige keer nog zanikte dat het te commercieel geworden was, nu verlangde ik terug naar die goede oude tijd. Zulke rijen hebben wij nog nooit meegemaakt met EFF. Het publiek was ook heel anders. Heel veel cosplayers en furries. Ik weet zeker dat ik het hele Disney arsenaal voorbij heb zien komen met Ariëls in diverse fases van de film.


Het thema was Space & Time of Time & Space en deze cosplay was gewoon briljant. Nee niet hobbit sized Tauriel, maar E.T. Er was ook een grote alien die van plek naar plek gereden werd en meerdere tardissen / tardisses (?) uit Dr. Who.


En dan heb je de kostuum makers die maanden spenderen aan de meest gave creaties, zoals deze twee. Die zijn altijd wel favoriet bij mij. Ik word echt blij van al die creativiteit.


Zelf had ik er ook wel moeite ingestoken. De tiara heb ik zelf gemaakt, de bootcuffs zelf gebreid, de staf is een oude bezemsteel die ik heb beschilderd, bekleid en beplakt. Jurk, cape, leggings zijn van ASOS, vest van Evans, handschoenen en buikdansstaart van Ebay, ketting van Restyle, tas van Poizen Industries, bloemen haarband van H&M, schoenen van El Naturalista, ring van laatste EFF en de riem uit de Tribal buikdans collectie van M.


Mijn make-up: L’Oréal Infallible 24H foundation in Ivory, Sleek Contour Kit Medium, Milani Corallina blush, Catrice concealer, Catrice Mono Starlight Espresso, Too Faced Eye Primer, NYX Jumbo Pencil in wit, Kat von D. Metal Orchestra Palette (First Class, Techno, Trasher), M.A.C Deeptruth & Aquadisiac, M.A.C Pearlglide Eyeliner Industrial & Undercurrent, L’Oréal Liquid Eyeliner blauw, Catrice mascara, fopwinkel nepwimpers, Essence Renesmee Lipgloss over Stargazer lipstick.


Mijn mani bestond uit meerdere lagen diverse nagellak. Blauw zeegroen als basis, gevolgd door meerdere laagjes HEMA Blue Circus en afgesloten met Barry M. Diamond Glitter en Anny Diamond Couture.


Mijn buit bestond uit mede, resin schedeltjes en andere sieraden / doll dingetjes, een bloedstenen schedeltje, een abalone schelp en een kunstwerk van Paul Yperman. De foto is nogal bagger, maar ik verzeker je, hij is in het echt nog mooier. Met glitter en draakje en elfjes en kasteeltje.

Uiteindelijk hadden we het wel gezien en besloten we huiswaarts te keren. Nou, dan moeten we wel even een parkeer ticket kopen om weg te mogen. Dan moeten we wel even in de rij staan. En dat takke-end weer terug natuurlijk. Alleen nu met vermoeide voetjes. Ah alsnog, niet zo een probleem, heel binnenkort zitten we in onze auto en ja, waar staat die auto eigenlijk? Onze stond op hoog gras ergens in het weiland. Tussen al die andere auto’s. Merlijn de tovenaar en een andere gast waren ook aan het zoeken (altijd fijn als je niet de enige bent). Toen vonden we de dames van half 11, wat ons half 12-ers, een richting gaf om te zoeken. We zijn uiteindelijk thuisgekomen en hebben meteen een fles mede opgezopen. Eind goed, al goed.